fbpx
Сьогодні
21:33 17 Чер 2021

Каті Гандзюк виповнилося би 36 років: рідні й друзі згадують активістку, а під МВС влаштували акцію

17 червня відомій херсонській активістці Катерині Гандзюк виповнилося би 36 років.

Катерина Гандзюк упродовж життя вела активну громадсько-політичну діяльність, боролася проти "руської весни", збирала гроші переселенцям та допомогала розвивати спорт на селі.

Вона народилася 17 червня 1985 року у місті Херсон. Закінчила Херсонський державний університет та Київський національний економічний університет. У 2016 році навчалася в Національній академії державного управління при Президентові України. З 2003 року була активісткою партії "Батьківщина" та очолювала обласну громадську організацію "Батьківщина молода". У 2004 році була активною учасницею Помаранчевої революції. А за два роки стала депутатом Херсонської облради. Була співзасновницею Агенції громадянської журналістики "МОСТ" та сайту most.ks.ua. Сайт став майданчиком, що висвітлював проблеми місцевої політики. Згодом сайт сконцентрувався на моніторингу державних закупівель.

У липні 2018 року її біля дому облили сірчаною кислотою – від опіків постраждало 30% тіла. Три місяці дівчину намагалися врятувати, але 4 листопада вона померла.

Сьогодні рідні та знайомі згадують Катю.

Батько херсонської активістки Катерини Гандзюк написав зворушливий пост до Дня народження своєї донечки. Сьогодні їй могло б виповнитися 36 років. Відповідний пост Віктор Гандзюк розмістив на своїй сторінці у соціальній мережі фейсбук.

"Десь далеко там, у безмежному Всесвіті, Тобі сьогодні тридцять шість. Ти у мене вже зовсім доросла, моя мудра, чарівна, щира, турботлива, весела та іноді по-дитячому трішки наївна дівчинко. Моя мрійнице, моя гордосте, мій найсправжніший Друже… Ти все, що було і є у мене. З Днем народження, Катю", – написав Віктор Гандзюк.

Біля Міністерства внутрішніх справ України сьогодні пройшла акція, приурочена дню народження Катерини Гандзюк.

На вулиці Богомольця, 10 біля МВС збираються небайдужі громадяни, щоб спитати в очільників міністерства, зокрема у міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про розслідування справи щодо замовлення вбивства Гандзюк.

Також учасники акції хочуть запитати, чому й досі не покарані замовники цього нападу, зокрема Владислав Мангер.

Водночас на вулиці Богомольця перебувають дуже багато правоохоронців, вони оглядають наплічники та сумки людей, які прямують на акцію.

Зібралося понад сотні людей. На акцію також прийшли відомі активісти Сергій Стерненко та Роман Ратушний (підозрюваний у вчиненні хуліганський дій під час акції біля Офісу президента 20 березня).

Каті Гандзюк виповнилося би 36 років

акція до дня народження гандзюк

акція до дня народження гандзюк

акція до дня народження гандзюк

акція до дня народження гандзюк

акція до дня народження гандзюк

акція до дня народження гандзюк

акція до дня народження гандзюк

акція до дня народження гандзюк

акція до дня народження гандзюк

акція до дня народження гандзюк

акція до дня народження гандзюк

Фото УНІАН, 5 канал

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: