fbpx
Сьогодні
10:59 17 Чер 2021

Франція повинна пришвидшити інтеграцію України до НАТО та ЄС, - французький депутат

Франція повинна пришвидшити процес інтеграції України до НАТО та до Європейського Союзу.

Про це у Twitter написав французький депутат з пропрезидентської партії "Вперед, Республіко!" П'єр Персон після візиту на схід України, передає Рубрика.

Так, нещодавно політик у супроводі українських військових відвідав передову між підконтрольними Україні та окупованими проросійськими силами територіями.

"Я хотів ще раз підтвердити французьку підтримку українцям. Однак просто моральної підтримки не достатньо. Ми не можемо продовжувати закривати очі. Ми повинні пришвидшити процес інтеграції України до НАТО та до Європейського Союзу. Ми бачимо волю та дії від української сторони! Справді, під час моїх переговорів в українському парламенті я побачив реальні зусилля України, спрямовані на забезпечення відповідності юридичним, економічним та соціальним вимогам Європейського Союзу", — зазначив депутат.

"Але попри ці зусилля Європейський Союз по суті часто залишається сліпим і мовчазним щодо цієї війни, яка причаїлася біля його воріт", — додав він.

На думку Персона, європейці мало обізнані щодо конфлікту на сході нашої держави, який по суті триває за 3000 км від Парижа, на європейському кордоні.

Депутат підкреслює: бої на Донбасі "аж ніяк не є громадянською війною", як стверджує кремлівська пропаганда.

"Я побачив на місцях разючі розбіжності між намірами, закріпленими у Мінських домовленостях, що передбачали режим припинення вогню та примирення, та реальністю військових дій (бомбардувань та снайперських атак), яких щодня зазнає українська армія та мирні жителі на передовій", — наголосив він.

Політик підкреслив також, що Москва "не шкодує зусиль та підтримки своїх пропагандистських впливів" у контексті ситуації в Україні. Так, зокрема, у Франції кандидат від ультраправого "Національного об'єднання" до регіональної ради Прованс-Альп і Лазуровий Берег, Тьєррі Маріані або колишній прем'єр-міністр Франсуа Фійон "навіть не ховаються у своєму підпорядкуванні режиму Володимира Путіна", зазначив він.

"Україна та Франція пов'язані з часів Анни Київської. Сьогодні нас знову зводить історія. Міжнародне співтовариство не повинно і не може сидіти склавши руки", — наголосив француз.

Довідка

П'єр Персон є депутатом Національних зборів Франції, колишній заступник керівника партії, другий номер пропрезидентської партії "Республіко, вперед!".

Парламентар входить до складу десяти найбільш наближених та відданих президенту Еммануелю Макрону депутатів, відповідає за забезпечення зв'язків між політичною фракцією "Республіко, вперед!" в Нацзборах, Єлисейським палацом та керівництвом партії.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: