fbpx
Сьогодні
15:33 16 Чер 2021

Припис НАЗК щодо Вітренка є необгрунтованим, – юристи "Нафтогазу"

Юридичний департамент НАК "Нафтогаз України" заявляє, що припис НАЗК щодо голови правління компанії Юрія Вітренка є необґрунтованим та не відповідає вимогам законодавчих актів.

Про це повідомляє Департамент з інтегрованих комунікацій НАК "Нафтогаз України", передає Рубрика.

У "Нафтогазі" підтвердили, що голова наглядової ради Клер Споттісвуд скликає позачергове засідання наглядової ради, щоб обговорити відсторонення Юрія Вітренка від виконання обов'язків голови правління компанії в зв'язку з приписом НАЗК про невідповідність його призначення ЗУ "Про запобігання корупції".

Також у компанії додали, що Споттісвуд обговорила ситуацію з урядом, і прем'єр зобов'язався прийняти остаточне рішення, у тому числі вирішити питання щодо припинення строку дії контракту з Вітренком протягом 10 робочих днів, починаючи з 15 червня 2021 року.

Водночас Вітренко відзначив, що наглядова рада інформацію щодо припису НАЗК з ним не обговорювала. Він вважає припис НАЗК таким, що суперечить букві та духу закону та є прикладом "вибіркового правосуддя".

"На думку юридичного департаменту НАК "Нафтогаз України", припис є необґрунтованим та не відповідає вимогам законодавчих актів.

Також юристи Нафтогазу звертають увагу, що виконання однієї з вимог припису (скасувати пункт 9 розпорядження Кабінету Міністрів України від 28.04.2021 №370-р.) призведе до скасування рішення загальних зборів компанії про уповноваження міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства на підписання цивільно-правових договорів із членами наглядової ради", – йдеться у позиції юристів компанії.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: