fbpx
Сьогодні
17:10 16 Чер 2021

В Офісі президента виступають проти звільнення Вітренка, — ЗМІ

В Офісі президента Володимира Зеленського виступають категорично проти звільнення Юрія Вітренка з посади голови НАК "Нафтогаз України".

Про це пише LB.ua.

За інформацією ЗМІ, після гучної заяви про відставку 30 квітня цього року Наглядова рада НАК погодилась залишитися – за умови, що Вітренко буде звільнений у разі негативного висновку Нацагентства з запобігання корупції щодо його призначення.

У такому випадку уряд мав оголосити конкурс на нового голову правління компанії, а на цей час обов'язки голови мав би виконувати хтось з чинних заступників голови.

У той же час Офіс президента виступає категорично проти радикальних кадрових рішень.

Джерела LB.ua стверджують, що ОП незадоволений рішенням НАЗК і докладе максимальних зусиль, щоб звільнення Вітренка не відбулось.

Очільник НАЗК Олександр Новіков, своєю чергою, нагадав заяви президента та його команди про наміри боротися з олігархами. Він посилається на п. 1 ч. 1 ст. 26 Закону "Про запобігання корупції", яка передбачає, що упродовж року після звільнення з публічної служби особа не повинна брати участь у керівництві організаціями, на які вона могла впливати, коли працювала на державу.

Питання про відсторонення Вітренка Наглядова рада планує розглянути наступного тижня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: