fbpx
Сьогодні
23:03 16 Чер 2021

Україна та США обговорили підготовку візиту Зеленського до Вашингтону

English version here

Фото: president.gov.ua

Заступник керівника Офісу Президента України Роман Машовець обговорив з аташе з питань оборони Бріттані Стюарт та іншими представниками Посольства США в Україні питання підготовки візиту Президента Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки.

Про це повідомляє Офіс Президента.

Зокрема під час зустрічі йшлося про підготовку двосторонніх угод щодо поглиблення українсько-американської оборонної співпраці, розвиток проектів у сфері досліджень та випробувань, надання Україні безпекової допомоги США.

Роман Машовець відзначив, що оприлюднене 11 червня цього року Департаментом оборони США рішення про надання Україні другої частини допомоги в межах «Ініціативи безпекової допомоги Україні» в розмірі 150 млн дол. має важливе значення для зміцнення української обороноздатності.

Украна та США

Фото: president.gov.ua

Також співрозмовники торкнулися ключових питань реформування сектору безпеки та оборони України, зокрема щодо вдосконалення системи військового управління, оборонного планування, посилення демократичного цивільного контролю над силами оборони та розподілу повноважень між міністром оборони України та Головнокомандувачем Збройних Сил.

Заступник керівника Офісу Президента також поінформував американську сторону про перебіг реформи оборонно-промислового комплексу та підготовку Стратегії розвитку ОПК України до схвалення Радою національної безпеки та оборони.

Украна та США

Фото: president.gov.ua

Машовець зазначив, що змінюється підхід до системи управління об'єктами державної власності в ОПК, кінцевою метою якого є утворення двох вертикально-інтегрованих структур – державних керівних холдингових компаній. У результаті реформування український ОПК має стати більш ефективним, прозорим і відкритим для міжнародної співпраці, зокрема й зі Сполученими Штатами Америки.

Зі свого боку Бріттані Стюарт розповіла про роботу, яку проводить американське посольство з підготовки до візиту Володимира Зеленського до США, та запевнила у незмінній підтримці українського сектору безпеки й оборони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: