fbpx
Сьогодні
Екорішення 16:43 16 Чер 2021

Екоактивістка розповіла, як використовувати гаджети екологічно

Під час Екологічного Форуму ООН 2020 екоактивістка Анна Крупник розповіла про те, що цифрові технології можуть внести великий внесок у збереження екології на нашій планеті.

Про це повідомляє Рубрика.

Анна розповіла про низку практичних дій, які вона розробила спільно з іншими учасниками міжнародної групи в рамках проекту, спрямованого на збереження навколишнього середовища в умовах цифрової реальності. Вони представлені у вигляді рекомендацій як для урядів (наприклад, необхідність проведення інформаційних кампаній та підтримки екологічних стартапів), так і для кожного з нас. Особливу увагу вона приділила правильному відношенню до гаджетів.

  1. Старі гаджети та електронні пристрої можна відновлювати і використовувати повторно. "Наприклад, молоді люди можуть збирати утилізовані пристрої, ремонтувати їх і "дарувати їм друге життя ". У Європі, за словами Анни, такі проекти вже давно існують, а в Україні — "повно молоді, яка із задоволенням би підтримала такі ініціативи", — навела приклад активістка.
  2. Ставте гаджети на енергозберігаючий режим. Тим самим ви будете менше заряджати батарею, а значить, менше споживати електрику. Також поступово знижуйте екранний час.
  3. Не поспішайте викидати старі гаджети відразу після того, як купите нові. Останнім часом це стає трендом, і разом з цим ми незабаром зіткнемося з новою проблемою: "утилізацією електронних відходів". Анна радить якомога довше користуватися ПК, телефонами та іншою технікою — до тих пір, поки не з'явиться прямої необхідності в тому, щоб її відновити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: