fbpx
Сьогодні
16:49 16 Чер 2021

Будинок Сікорського: народний депутат звернувся до правоохоронних органів через бездіяльність Міністерства оборони

English version here

Народний депутат України від "Слуги народу" Арсеній Пушкаренко закликав Міністерство оборони здійснити нарешті реальні кроки з консервації, реставрації і передачі легендарної садиби Сікорського на Ярославому Валу або на баланс міста Києва, або на баланс Міністерства культури.

Про це Арсеній Пушкаренко заявив з трибуни Верховної Ради, передає "Рубрика".

"Драма навколо садиби Сікорського продовжує розгортатися. 10 років тому, як голова Молодіжного руху Києва, я ініціював розірвання кабальної угоди між Міністерством оборони і псевдоблагодійним фондом, який нібито там мав зробити музей, а насправді доводив садибу до руйнації. Тоді вдалося відбити цю садибу з рук чергових шахраїв, які хотіли побудувати на тому місці черговий хмарочос. Але повернувши садибу у власність держави, розірвавши кабальну орендну угоду на 49 років, ми бачимо, що Міністерство оборони всі ці роки бездіє і не робить нічого, щоб врятувати пам'ятку світової архітектури". Народний депутат Пушкаренко нагадав, що Ігор Сікорський – це великий винахідник, який сконструював вертоліт, запустив перший у світі літак з окремим пасажирським салоном, "він прославляє Україну і об'єднує нас з США, нашими стратегічними партнерами", – наголосив він.

будинок сікорського

"Але натомість ми бачимо, що держава в особі Міноборони саботує питання. Ми з вами кілька місяців постановою звернулися до президента україни з тим з закликом втрутитися ситуацію, щоб врятувати садибу. Президент позитивно відреагував на наше звернення, надав відповідні доручення. Міністерство культури спільно з Офісом Генерального прокурора направило в суд і зобов'язано Міністерство оборони негайно розпочати реставрацію і реконструкцію садиби. Але Міністерство продовжує саботувати і волю українського парламенту, і доручення президента, і позицію держави в суді", – повідомив Пушкаренко.

арсеній пушкаренко

Нагадаємо, раніше Президент підтримав ініційований Арсенієм Пушкаренко депутатський запит, проголосований Верховною Радою, щодо вжиття невідкладних заходів для збереження та реставрації цієї історичної пам'ятки. Відповідні листи Володимир Зеленський скерував прем'єр-міністру та генеральному прокурору.

Нардеп нагадав, що нещодавно садибу намагалися спалити і, на його думку, це була штучна пожежа.

"На днях у Міністерстві оборони заявили, що вважають доцільним все ж таки передати садибу у приватні руки. Хоча ми знаємо є рішення Київської міської ради, що київська громада готова прийняти на баланс цю історичну пам'ятку, так само є готовність взяти на баланс у Міністерстві культури, згідно заяви міністра Олександра Ткаченка", – заявив Пушкаренко з трибуни Ради.

"Тому я закликаю Міністерство оборони перестати гратися в ці речі, і все таки здійснити реальні кроки по консервації, реставрації і передачі садиби або на баланс міста Києва, або на баланс міністерства культури, що буде логічним продовженням вирішення цього питання. Як народний депутат, я звертаюся до правоохоронних органів з заявою про злочин щодо бездіяльності Міністерства оборони і конкретних посадових осіб у цьому питанні.

Читайте також статтю "Містер Гелікоптер: як Україна опікується спадщиною великого авіаконструктора Сікорського"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: