fbpx
Сьогодні
10:12 16 Чер 2021

Апеляційний суд повернув Совські ставки киянам

15 червня Північний апеляційний господарський суд України залишив без задоволення скаргу компанії ТОВ "Господарник" з орбіти впливу депутата Київради Ігоря Баленка

Таким чином апеляційний суд підтвердив рішення суду першої інстанції та повернув нижній каскад Совських ставків столичній громаді.

Компанія "Господарник" орендує майже 20 гектарів комунальної землі з 2008 року. За договором оренди компанія мала протягом трьох років облаштувати там парк з водоймами та побудувати торгово-розважальний центр. Але компанія так і не виконала умови договору.

У 2018 році Київська міська прокуратура подала позов у господарський суд на розірвання договору оренди, а вже у 2019 році виграла суд першої інстанції. Тепер апеляційний суд підтвердив це рішення.

Договір оренди нижнього каскаду Совських ставків розірвано, компанія з орбіти Баленка втратила право користуватися земельною ділянкою. "Господарник" має повернути земельну ділянку "у стані, придатному для її подальшого використання".

Компанія "Господарник" ще може оскаржити рішення апеляції у касаційній інстанції. Крім цього ризик забудови Совських ставків буде залишатися, якщо депутати не проголосують за зміну цільового призначення земельної ділянки з "під забудову" на парк.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: