fbpx
Сьогодні
11:59 15 Чер 2021

Медведчук звернувся до ЄСПЛ через дії української влади

Фото Reuters

Голова політради "ОПЗЖ" Віктор Медведчук звернувся до Європейського суду з прав людини через дії української влади. Офіс генпрокурора підозрює політика у державній зраді.

Про це повідомив народний депутат від "ОПЗЖ" Ренат Кузьмін, передає "Нromadske".

У пресслужбі Медведчука також нам підтвердили факт звернення.

"Він звинуватив чинний режим в політичній мотивації його кримінального переслідування, в грубому порушенні права на справедливий суд, а також в порушенні права на свободу й особисту недоторканність", — написав Кузьмін.

Він також додав фото формуляра заяви до ЄСПЛ та квитанцію за відправлену в Страсбург кореспонденцію.

Медведчук натякав про звернення до ЄСПЛ наприкінці травня після засідання Апеляційного суду.

"Є адвокати, які оцінюють пресконференцію генпрокурора і голови СБУ, оцінюють заяви президента, оцінюють інших посадових осіб в країні, які повинні бути об'єктивні… Які будуть ці оцінки і як на це подивиться в майбутньому судова система, зокрема і Європейський суд, то поживемо-побачимо", — цитувало Медведчука УП.

11 травня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозри Медведчуку та його соратнику, народному депутату від ОПЗЖ Тарасові Козаку. Медведчука підозрюють у державній зраді та порушенні законів і звичаїв війни. 13 травня суд обрав Медведчуку запобіжний захід у формі цілодобового домашнього арешту. Апеляція його не змінила.

Сам Медведчук вважає, що справа щодо нього і Козака це тиск на опозицію.

До того, 19 лютого, Рада нацбезпеки і оборони України ввела санкції проти Медведчука та Козака. Обмеження застосували у зв'язку з розслідуванням СБУ щодо фінансування тероризму.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: