fbpx
Сьогодні
19:42 15 Чер 2021

Кулеба визнав, що першочергово про ПДЧ для України не було в декларації НАТО

Згадка про ПДЧ для України в декларації НАТО з'явилася в останній момент.

Про це повідомив міністр зовнішніх справ Дмитро Кулеба у Facebook.

Він розповів, що за пару днів до саміту згадки про ПДЧ для України не було в тексті декларації.

"Це правда, що ми її буквально вигризли в останній момент завдяки власній наполегливості, чесній розмові з НАТО та твердій підтримці ключових наших друзів", – зазначив Кулеба.

Крім того, Кулеба зауважив, що до вчорашнього дня декларації самітів НАТО ухвалювалися у 2014, 2016 та 2018 роках, однак у жодній з них союзники ПДЧ для України не згадували. Міністр також підкреслив, що у своїй декларації НАТО знову стало єдиним і тепер Альянс працюватиме над підтримкою своїх друзів (у тому числі – України) та стримуванні суперників (у тому числі – Росії).

"Тож якщо врахувати контекст, це дуже добра для нас декларація. Але я завжди чесно говорю партнерам, що за добрими деклараціями мають йти добрі дії. І найкраща така дія – надання Україні ПДЧ у 2022 році. Для отримання ПДЧ Україна вже зробила достатньо реформ. Коли нам кажуть "давайте ще більше реформ", то у мене одне запитання: Скільки ще?", – задається питанням Кулеба.

Водночас він додав, що Україна не повинна миритися з ситуацією, коли окремі держави-члени НАТО реформи в Україні використовують як виправдання для приховування власного небажання дратувати Росію.

Як писала "Рубрика", 14 червня лідери НАТО схвалили комюніке за підсумками брюссельського саміту Альянсу, у якому вперше за останні роки підтвердили надання ПДЧ для України в майбутньому.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: