fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 20:54 15 Чер 2021

Саміт у Женеві: президент Швейцарії розповів про результати зустрічі з Байденом та згадав Україну

Фото: Рубрика

Результатів та прогнозів завтрашньої зустрічі Байдена та Путіна не можна скласти заздалегідь, їх потрібно дочекатися, заявив президент Швейцарії Гай Пармелін.

Щойно закінчилась спільна прес-конференція президента Швейцарської конфедерації Гая Пармеліна та міністра закордонних справ Ігнаціо Кассіса, повідомляє кореспондент "Рубрики" з місця подій.

"Сам факт того, що дві великі держави розмовляють між собою, відповідає інтересам усього світу", – вважає він.

Завтра ввечері Гай Пармелін та Ігнаціо Кассіс також коротко зустрінуться з Володимиром Путіним для розмови. Зокрема, він має поговорити з ним про захисні мандати, які Швейцарія бере на себе для Росії, сказав Кассіс.

Під час розмови Президента Швейцарії з Президентом США також виникла проблема винищувачів: Байден підкреслив, що США пропонують два хороші типи літаків, каже Пармелін.

"Наприклад, ми багато говорили про Іран. США неодноразово повторювали, що вони готові надати допомогу в цій галузі", – зазначив він.

Саміт у Женеві: президент Швейцарії розповів про результати зустрічі з Байденом та згадав Україну

Фото: Рубрика

На питання, чи Швейцарія розмовляла зі США щодо угоди про вільну торгівлю відповідь Пармеліна була наступною:

"Ми провели дослідницькі переговори і подивились, чи буде готова американська адміністрація вести переговори в цьому напрямку. Така угода принесе користь обом країнам і США і Швейцарії. Зараз нам потрібно більше обговорень у найближчі тижні та місяці, щоб побачити, в якому напрямку повинні йти переговори".

Президент Пармелін каже, що президент США Байден дуже зацікавлений у розширенні співпраці з освітніми закладами Швейцарії. Комерційні відносини також були питанням, що підіймалося – планувалося підписати двосторонній торговий договір.

Саміт у Женеві: президент Швейцарії розповів про результати зустрічі з Байденом та згадав Україну

Фото: Рубрика

Також Президент Швейцарії згадав про Україну та Грузію.

На питання журналіста про "добрі послуги" для України і Грузії, і чи планує Швейцарія продовжувати їх в Україні і Грузії, Пармелін підтвердив, що вони будуть продовжувати.

В останні роки Федеральний департамент закордонних справ Швейцарії неодноразово наголошував, що "добрі послуги"і сьогодні залишаються одним з найважливіших інструментів зовнішньої політики Конфедерації.

Як повідомлялося, Женева готується прийняти історичний саміт США–Російська Федерація.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: