fbpx
Сьогодні
19:51 14 Чер 2021

У Данії створили перший у світі завод з нульовим викидом відходів

У Данії спроектували металургійний круговий завод з нульовим викидом твердих відходів.

Проєкт розробили бюро Bjarke Ingels Group (BIG) і компанія-розробник металевих батарей The Metals Company.

Завод включає в себе виробничі, переробні та складські приміщення, офіси, центри для відвідувачів та інноваційні об'єкти. Обидві компанії хотіли впровадити інноваційні проекти в недавно запропонований об'єкт, зберігши при цьому його основні функції: поставку основних металів для батарей з поліметалічних модулів. Конструкція BIG дозволяє піднімати конкреції(малі мінеральні тіла округлої форми) з морського дна до виробничого судна. Після виділення конкрецій вони потім переносяться в гідродинамічні човникові носії, які потім переносять їх на металургійний завод – структуру, призначену для перетворення міського портового об'єкта в інноваційний центр спільноти.

Така конструкція може бути встановлена в Тихому океані.

У Данії спроектували перший у світі завод з нульовим викидом відходів

«Частина нашої конструкції для майбутніх колекторів включала плавучу гідродинамічну оболонку з розширеною кромкою, щоб звести до мінімуму ущільнення морського дна і зменшити та перенаправити пиловий шлейф, що піднімається під час збору конкрецій», – Деніел Сундлін, партнер BIG.

Виробництво першого покоління металургійної компанії – це глибоководне бурове судно, яке дозволяє здійснювати пілотний збір конкрецій, в той час як конструкція наступного покоління BIG дозволяє збільшити виробництво, досягнувши більше 40 мільйонів тонн акумуляторних металів до 2050 року. Конструкції X-bow на шаттлах, обраних дизайнерами BIG, забезпечують надефективні кораблі для подальшого сприяння планам компанії з вуглецевого сліду. Після прибуття в порт конкреції вивантажуються на стійкий завод з переробки в порту, також спроектований архітектурною фірмою.

«Разом з металургійною компанією ми розробляємо екосистему, – каже Бьярке Інгельс. – Це індустрія матеріалів нового покоління».

У Данії спроектували перший у світі завод з нульовим викидом відходів

Раніше BIG спроектував завод з виробництва енергії з відходів Amager Bakke у Копенгагені. Ця споруда відома своїм гірськолижним спуском з вершини заводу. Завод виробляє централізоване теплопостачання для 60 000 домогосподарств щорічно з відходів, що утворюються у Копенгагені, а також електрику для 30 000 будинків.

Засновник бюро BIG, 46-річний датчанин Б'ярке Інгельс працює над генеральним планом для Землі (Masterplanet). Це концепція більш стійкого способу життя для всього світу "за допомогою існуючих технологій".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: