fbpx
Сьогодні
17:34 14 Чер 2021

В Україні не вистачає донорської крові. МОЗ запропонувало рішення

В Україні не вистачає донорської крові. Але ми про це дізнаємося, коли знайомі телефонують і просять її здати. Та іноді кров потрібна терміново, а її немає. Бо в Україні досі не існує культури регулярного донорства.

У МОЗ запропонувало рішення, як це змінити.

Щоб донорство ставало нормою, треба говорити про нього зараз. Тому донорський рух Червоні, що об'єднує державні та недержавні організації, зацікавлені у створенні потужної донорської культури, запустив кампанію #rozkazhy. Кожен, хто розповість про свій перший досвід донорства допоможе врятувати тисячі життів. І ось чому.

Якщо ви здавали кров, не мовчіть:

◾ Розкажіть. Зніміть відео, напишіть пост про свій перший раз здачі крові. Чому наважилися, чого боялись, як готувались та як все минуло?
◾ Закличте інших розказати. Поясніть, чому важливо розповідати про свої добрі вчинки, та запропонуйте друзям поділитись своїми історіями першого донорства з хештегом #rozkazhy.
◾ Тегніть. Коли будете публікувати пост, не забувайте хештег #rozkazhy. Так ми піднімемо хвилю історій, яка збільшить кількість охочих стати донорами. Це історії, які рятують життя. Долучайтеся!

"Ми почнемо першими. Минулих вихідних працівники МОЗ здали близько 10 літрів крові. Здаємо кров регулярно разом з колегами, а також поодинці. Робимо так, тому що одна донація крові допомагає врятувати три людських життя. Вона є корисною для самого донора крові, адже запускає процес оновлення організму, стимулює імунітет та знижує ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи.

Запрошуємо й інші органи влади долучатися до цієї кампанії.

Знайте, ми вам дуже вдячні за ваш час та зусилля. Наші історії рятують життя ❤️", – пишуть у МОЗ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: