fbpx
Сьогодні
18:34 14 Чер 2021

Україна щодня доводить, що готова бути в НАТО більше, ніж більшість країн ЄС, — Зеленський

Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський вважає, що сьогодні Україна ближча до отримання Плану дій щодо членства в НАТО, ніж будь-коли.

Про це він заявив у спільному інтерв'ю Agence France-Presse, Reuters та Associated Press.

"Ми щодня доводимо, що готові бути в Альянсі більше, ніж більшість країн Європейського Союзу. Через те, що, на жаль, у нас сім років іде війна, серед українців зросла підтримка вступу в НАТО. Тому що для людей це – безпека, це захист для їхніх дітей", – наголосив Зеленський.

На його думку, за останній рік позиція західних партнерів щодо підтримки України стала міцнішою, однак лідери європейських країн "як і раніше, часто керуються своїми внутрішніми інтересами".

За словами Зеленського, західні країни мають усвідомити, що війна на українських кордонах та на тимчасово окупованих територіях України – це також війна в Європі, а українці вмирають "за всі ті принципи, які проповідують і відстоюють лідери НАТО і ЄС".

Зеленський також зауважив, що енергетичній безпеці України та всієї Європи загрожує проєкт "Північний потік – 2", який, по суті, є зброєю Росії.

Президент нагадав, що під час нещодавньої телефонної розмови з Джо Байденом він отримав запрошення відвідати з візитом США наприкінці липня. Під час зустрічі Зеленський сподівається обговорити питання надання Україні ПДЧ в НАТО, економічну підтримку, а також безпекову ситуацію на сході країни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: