fbpx
Сьогодні
16:05 14 Чер 2021

У Зеленського прокоментували проблеми з КСУ

Фото: facebook.com/OACK.640

В Конституційному суді триває конфлікт через звільнення глави КСУ Олександра Тупицького.

Про ситуацію розповів депутат від "Слуги народу", представник президента в КСУ Федір Веніславський на телеканалі "Україна 24".

"Я б не сказав, що паралізована робота КСУ. Дійсно, 3 червня, коли розглядалася конституційність закону про землю, народні депутати подали клопотання, що вони вважають за неможливе розгляд цієї справи без Тупицького і Касмініна. Фактично це клопотання не було вирішено, і під час вже нормальної роботи поза цим слухання, деякі судді, прихильники Тупицького, почали спекулювати на цьому клопотанні, що необхідно його вирішити, інакше не можна рухатися далі", — сказав він.

За словами Веніславського, деяки судді роблять речі, які заборонені законом.

"Але за великим рахунком юридичним рішенням той механізм, про який говорять судді, не можна назвати, тому що в КСУ є клопотання про конституційність указу президента, який скасовує укази про призначення Тупицького і Касмініна суддями. Тобто якщо ми хочемо йти легітимним шляхом, то суд повинен відкрити провадження і сказати, чи відповідають ці укази Конституції, і всі протиріччя буде знято. А судді переходять в політичну площину і роблять політичні заяви, що прямо заборонено законом про Конституційний суд.

Сьогодні КСУ проводить низку міжнародних конференцій. Я сподіваюся, завтра-післязавтра вони повернуться до нормальної роботи. Більшість суддів розуміють, що так тривати не може", — сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: