fbpx
Сьогодні
23:01 14 Чер 2021

"США готові дати відсіч": Байден напередодні саміту з Путіним

Президент США Джо Байден напередодні саміту зі своїм російським колегою Володимиром Путіним заявив, що не шукає конфлікту з Росією, але готовий дати відсіч, якщо вона продовжить шкідливу діяльність. Він також зазначив, що у Вашингтона і Москви є сфери, де вони можуть взаємодіяти.

Про це Байден заявив в ході брифінгу після саміту НАТО.

"Я не шукаю конфлікту з Росією, але ми будемо відповідати, якщо вона продовжить свою шкідливу діяльність", – сказав Байден.

За його словами, він провів зустрічі з представниками Бухарестської дев'ятки (країн-членів НАТО зі Східної Європи), зокрема, лідерами країн Балтії.

"Я хочу сказати Путіну, що нам є де взаємодіяти, якщо він зробить такий вибір, якщо він не зробить такого вибору, а продовжить діяти як зараз, наприклад, у сфері кібербезпеки, то ми будемо реагувати точно так само", – додав президент США.

Нагадаємо, зустріч Байдена і Путіна відбудеться 16 червня в Женеві на віллі Ла Гранж. Спільна прес-конференція за підсумками зустрічі не планується. Лідери держав поспілкуються з журналістами окремо.

На порядку денному обговорення поточних відносин між США і РФ. Американський президент торкнеться теми кібербезпеки на тлі хакерських атак в США і по всьому світу, підніме питання про неприпустимість порушення прав людини. Окремо планується обговорення ситуації в Україні та в Білорусі.

Раніше Байден пояснив, чому відмовився від спільної пресконференції з Путіним у Женеві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: