fbpx
Сьогодні
22:54 14 Чер 2021

Шмигаль поспішив із заявою про включення України в "зелену" зону ЄС, — ЗМІ

Заява прем'єр-міністра України Дениса Шмигаль про те, що епідемічна ситуація в Україні вже відповідає критеріям «зеленої зони» в ЄС, судячи з усього, є хибною. Тому що в умовах Євросоюзу щодо «зеленої зони» є кілька показників. Ось до них глава уряду і не дочитав.

Про це повідомляє «Європейська правда».

Нагадаємо, Денис Шмигаль 14 червня заявив, що Україна відповідно до критеріїв ЄС з сьогоднішнього дня увійшла в «зелену зону», тому що показник захворюваності на 100 000 населення вже становить 74,71, при встановленому ЄС критерії 75 випадків на 100 000 населення.

Однак рекомендації Ради ЄС відносять до критеріїв «зеленої зони» не тільки показник захворюваності, але і відсоток позитивних тестів серед усіх зроблених.

Якщо захворюваність за останні 14 днів нижче 75 на 100 тисяч населення (як зараз в Україні), то відсоток позитивних тестів серед усіх зроблених повинен бути менше 1%. Якщо захворюваність опуститься до 50, то відсоток позитивності допускається в 4%.

Дані ж Центру громадського здоров'я свідчать, що для України відсоток позитивних тестів зараз становить 3,3%. А це – вище мінімального порога. При цьому, враховуються саме ті тести, як і в ЄС – ПЛР і антиген-тести.

Варто відзначити, що потенційне входження України в зелену зону за європейськими критеріями не означає автоматичного відкриття можливості подорожей українських туристів в ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: