fbpx
Сьогодні
16:53 14 Чер 2021

Протасевича несподівано вивели на брифінг влади Білорусі

Фото: Reuters

Міністерство закордонних справ Білорусі раптово вирішило вивести затриманого опозиціонера Романа Протасевича на брифінг щодо примусової посадки літака Ryanair у Мінську. Журналісти ВВС покинули пресконференцію.

Брифінг транслюють у YouTube.

Так, спочатку Протасевич серед учасників не був зазначений. У пресконференції мали взяти участь представники Департаменту авіації Міністерства транспорту, Слідчого комітету, Міноборони, а також «інші релевантні спікери».

Але перед самим початком брифінгу до зали внесли табличку з іменем Романа Протасевича. Зазначимо, що він нібито сам захотів взяти участь а «керівництво Білорусі знайшло таку можливість».

протасевич

Як повідомили журналісти ВВС, які були на пресконференції, вони вирішили її покинути. Кажуть, що було очевидно — опозиціонер перебуває там з примусу.

Сам Протасевич на запитання російського РБК, чи гарантували йому свободу за співробітництво з владою, сказав, що «торгу не було».

«… будь-яка участь в заходах добровільна. Як і інтерв'ю Маркову. Знаєте, моя совість абсолютно чиста. Я нікого не зраджую, я нікого не здаю. Я співпрацюю зі слідством, я допомагаю своїй країні і маю намір допомагати далі», — сказав Протасевич.

Інформацію про своє побиття він назвав «чутками і домислами, які не мають ніякого підтвердження». Протасевич сказав, що сліди у нього на зап'ястках — від стяжок, які силовики використовували при його затриманні.

Також опозиціонер повторив слова з «інтерв'ю» білоруському пропагандистського телеканалу ОНТ про те, що «щиро поважає» диктатора Олександра Лукашенка:

«Я його поважаю як людину, яка вистояла влітку під політичним натиском. Але я не стану прихильником уряду».

Протасевич сказав, що його батьки перебувають у заручниках «в умовах інформаційного вакууму… за їх спинами стоять конкретні політичні діячі»:

«Мамо, тату, не хвилюйтесь, у мене правда все чудово… Зі мною все гаразд. СІЗО — це, звісно, не квартира в Вільнюсі, але зі мною все гаразд. Я розумію, чому я перебуваю під слідством, розумію, за які злочини мені доведеться відповідати».

Водночас командувач Військово-повітряних сил Білорусі Ігор Голуб на брифінгу показував слайди і скріншоти, наполягаючи, що ніякого перехоплення рейсу Ryanair не було.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: