fbpx
Сьогодні
09:16 14 Чер 2021

Помер відомий танцюрист Григорій Чапкіс

English version here

У віці 91-го року помер відомий танцюрист і режисер Григорій Чапкіс.

Про це повідомляє ТСН.

Повідомляється, що знаменитий танцюрист і хореограф останнім часом багато хворів. Зокрема, в грудні 2020 року його потрапив до лікарні з пневмонією. Також із хворобою печінки Чапкіс знаходився в лікарні в січні 2021 року.

Нещодавно Чапкіс знову опинився в лікарні, відзначивши, що йому скувало руки та ноги. Танцюрист також сильно схуд.

Син легендарного українського хореографа Григорія Чапкіса Грег підтвердив сумну новину про смерть танцівника.

Про це він розповів у розмові з журналістами ТСН. За словами Грега Чапкіса, батька не стало близько години тому. Також син Григорія Чапкіса зазначив, що він пішов через вік.

"О 22 з чимось. Ми всі все ще шоковані. Помер, бо старенький. 92 роки людині, все почало відмовляти. Він тримався добре. Він старенький, це муки", – сказав Грег Чапкіс.

Грег розповів, що планує прилетіти на похорон, проте їм з родиною ще належить визначитися з усіма подробицями. Син Григорія Миколайовича поділився, що в останні дні поруч з батьком була його донька, сестра Грега, Лілія. Також до останнього поруч з Чапкісом перебувала й дружина Міла.

"Ще не визначилися, що і як. Там сестра з ним поруч зараз. Дружина Міла була поруч, допомагала весь цей час. Вона молодець", – розповів Грег Чапкіс.

Довідка

Григорій Миколайович Чапкіс народився 24 лютого 1930 року в Кишиневі, а по закінченню війни переїхав із родиною до Києва. У перші роки життя в столиці України він підробляв будівельником на Хрещатику, який інтенсивно відбудовували після воєнних дій.

Закінчив Київський університет культури, а до цього навчався в залізничному коледжі.

Він був солістом ансамблю імені Павла Вірського, хореографом Театру імені Івана Франка, заступником директора Театру драми та комедії, народний артист України.

У 2006 році Чапкіс вперше став суддею шоу Танці з зірками. У такому віці він із легкістю водив машину, проводив безліч репетицій, а в 2007 році хореограф відкрив свою танцювальну школу. У 90 років хвалився відмінною фізичною підготовкою. Як розповідав сам Чапкіс, секрет його енергійності – в жінках і постійному русі.

Григорій Чапкіс — батько двох дітей — Лілії (1958) і Грега (1979). У віці 90 років хореограф одружився вчетверте на ровесниці своєї внучки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: