fbpx
Сьогодні
14:24 14 Чер 2021

Президент Литви закликав НАТО виконати обіцянки щодо України та Грузії

Президент Литви Гітанас Науседа під час 31-го саміту Організації Північноатлантичного договору закликав Альянс виконати надані Україні та Грузії обіцянки щодо перспективи членства в НАТО.

Про це повідомляє "Європейська правда", передає Рубрика.

"Обіцянки, які ми дали Україні та Грузії, мають бути збережені. Нагадаю, що ми дали обіцянки на саміті у Бухаресті в 2008 році щодо перспектив членства", – сказав він.

Науседа також наголосив, що білоруський режим стає реальною загрозою, а тому на саміті слід розглянути не тільки загрози, які йдуть від РФ, але і від Білорусі.

"Саміт проходить дуже вчасно, адже ми бачимо різні загрози. Я представляю одну з балтійських країн, які бачать різні загрози зі сходу, які йдуть від Росії, а останнім часом і з Білорусі. Ми хочемо обговорити колективну безпеку, для якої потрібні більші фінансові можливості, які ми обговоримо в рамках стратегії-2030…Ми бачимо намагання Росії проковтнути цю країну, створити плацдарм. Білорусь втрачає останні ознаки незалежності і єдність критично важлива для НАТО", – сказав Науседа.

Читайте також: Кулеба заявив, що Україна змінює тактику щодо зближення з НАТО

Нагадаємо, 14 червня стартував 31-ий саміт Організації Північноатлантичного договору (НАТО), у ході якого обговорюватиметься зокрема виведення військ з Афганістану, відносини з Росією і Китаєм та витрати на оборону.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс продовжуватиме нарощувати свою військову міць для протидії російській агресії. За словами Столтенберга, після багатьох років скорочення оборонних бюджетів всі країни НАТО наразі інвестують більше в оборону.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: