fbpx
Сьогодні
23:55 13 Чер 2021

Євро-2020: збірна України в яскравому матчі поступилася Нідерландам

Фото Reuters

У неділю, 13 червня, збірна України провела перший матч в рамках групового етапу чемпіонату Європи з футболу – команда Андрія Шевченка зустрічалася з Нідерландами.

Українці зазнали поразки з рахунком 2:3.

У першому таймі господарі поля агресивно йшли вперед і створили ряд небезпечних моментів. Бущан рятував збірну України після ударів Війналдума, Вегхорста та інших атакуючих футболістів суперника. При цьому українці рідко доходили до воріт Нідерландів.

Після перерви картина на полі не змінилася. Голландці постійно йшли вперед і швидко відбирали м'яч у атакуючих гравців збірної України. Нідерландам вдалося забити на 52-й хвилині: Бущан перервав передачу з флангу, а на добиванні ворота розстріляв Вейналдум.

Українці не встигли відійти від удару і пропустили другий м'яч на 58-й хвилині. Дюмфріс не зміг пройти Миколенка, але відскоком м'яча скористався Вегхорст. Арбітр перевірив гол за допомогою VAR і зарахував його.

Збірна України по футболу

Фото Reuters

Здавалося, що збірна України вже не зможе відродити інтригу, але на 75-й хвилині своє слово сказав Ярмоленко – футболіст "Вест Хема" змістився з флангу і завдав шедевральний удар у дальню дев'ятку воріт суперника.

Потім підопічні Шевченка заробили штрафний – послідувала подача, яку точним ударом головою завершив Яремчук – 2:2.

Проте, вистояти українцям не вдалося. На 85-й хвилині після чергового флангового навісу Дюмфріс пробив головою, а Бущан врятувати свої ворота не зумів – 2:3.

Фото Reuters

Нідерланди – Україна – 3:2

Голи: Вейналдум, 52, Вегхорст, 59, Дюмфріс, 85 – Ярмоленко, 75, Яремчук, 79

Нідерланди: Стекеленбург, Дюмфріс, Тімбер (Велтман, 88), де Врей, Блінд (Аке, 63), ван Анхольт (Вейндал, 63), де Роон, Вейналдум, Ф. де Йонг, Вегхорст (Л. де Йонг, 88) , Депай (Мален, 90)

Україна: Бущан, Караваєв, Забарний, Матвієнко, Миколенко, Малиновський, Сидорчук, Зінченко, Ярмоленко, Яремчук, Зубков (Марлос, 13, Шапаренко, 64)

Попередження: Сидорчук

В іншому матчі групи C Австрія обіграла Північну Македонію з рахунком 3:1.

Наступний матч Україна проведе в Бухаресті проти Північної Македонії 17 червня. Нідерланди в цей же день зустрінуться з Австрією.

Збірна України по футболу

Фото Reuters

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: