fbpx
Сьогодні
16:12 13 Чер 2021

У ТКГ заявили, що Росія зайняла дивну позицію щодо обміну полоненими

Фото Reuters

Членкиня в гуманітарній підгрупі української делегації в ТКГ Тетяна Іванова розповіла про перспективи звільнення українських полонених.

Це вона зробила в ефірі телеканалу "Україна 24", передає "Рубрика".

"На ТКГ представники ОРДЛО запевнили українську делегацію, що всім, хто потребує медичної допомоги, вона надається, зокрема і чотирьом особам тяжкохворим — ред.). Однак перевірити ми це не можемо – чи надається дійсно їм медична допомога, в якому обсязі. Туди не пускають ані представників ОБСЄ, ані "Червоний хрест", щоб перевірити. Туди не пускають, тільки гуманітарні групи і тільки в ті місця, які вони визначили. Тому ми перевірити це не можемо, і ми будемо наполягати, щоб нам віддали наших громадян на підконтрольну територію для лікування. Шанс завжди є, і потрібно за це боротися, що і робить українська делегація в ТКГ", — сказала вона.

Іванова відповіла, чи когось натомість попросили повернути з того боку.

"Ні. Представники ОРДЛО і російської делегації не вимагають нікого взамін на тих тяжкохворих чотирьох осіб. Натомість російська делегація займає таку позицію: спочатку вони ігнорують і пропозиції української делегації, і приписи Мінських домовленостей, вони їх взагалі не виконують, а потім звинувачують Україну в тому, що ми не виконуємо Мінські домовленості. Отака дуже цікава позиція російської делегації, причому публічно вона одна, а в переговорному процесі вона дещо інша", — сказала вона.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: