fbpx
Сьогодні
18:32 13 Чер 2021

У США заборонять висаджувати траву в деяких місцях, щоб зекономити воду

Фото: AP

В американському штаті Невада введуть заборону на «нефункціональну траву» — так називають газони, які майже не використовують, але для догляду за ними витрачають воду.

Про це повідомляє AP.

Губернатор штату Стів Сайсолак підписав закон, який забороняє певні види трави. Інші штати й міста раніше вводили тимчасові заборони на деякі газони під час посух, однак Невада стала першим штатом у країні, який запровадив постійну заборону не деякі газони.

Обмеження стосуються так званої нефункціональної трави — це газони біля офісних і житлових будівель, які майже не використовують, але для догляду за ними потрібна вода. Під заборону не потраплять газони у парках, трава біля приватних будинків однієї родини й трава на полях для гольфу.

Загалом під заборону потрапить приблизно 31% трави у районі Лас-Вегаса. Крім того, у межах закону не лише не висаджуватимуть нову траву, а й будуть викопувати газони, наприклад, біля метро.

У Лас-Вегас і прилеглі райони воду постачають із річки Колорадо. Чиновники підрахували, що завдяки закону вдасться заощадити 10% водних ресурсів річки, а також приблизно 41 літр води на одну людину в день.

Раніше влада штату заборонила забудовникам висаджувати газони біля нових будівель і пропонувала власникам нерухомості виривати траву та заміняти її посухостійкими рослинами.

Як пише AP, загалом сімом штатам, які здебільшого отримують воду з річки Колорадо, загрожує посуха. Це Аризона, Каліфорнія, Колорадо, Невада, Нью-Мексико, Юта і Вайомінг.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: