fbpx
Сьогодні
15:00 13 Чер 2021

Швейцарія може стати першою в Європі країною, яка заборонить пестициди

У Швейцарії 13 червня триває референдум щодо низки питань, зокрема громадяни вирішують, чи потрібно забороняти у країні пестициди.

Про це пише hromadske, передає "Рубрика".

Одна з ініціатив пропонує припинити субсидії для фермерів, які використовують синтетичні пестициди, а інша — заборонити їх використання на 10 років. Наразі лише в азійській країні Бутан діє заборона на використання пестицидів.

Пестициди — це речовини, які використовують у сільському господарстві для боротьби зі шкідниками. Прихильники заборони вважають, що такі речовини загрожують здоров'ю людей і тварин, а також навколишньому середовищу.

Виробники запевняють, що виробництво пестицидів безпечне, а фермери вважають, що заборона призведе до підвищення цін на їхню продукцію, оскільки врожайність може знизитись.

Заборону пестицидів здебільшого підтримують молоді жителі міст, фермери ж скаржаться, що містяни не розуміються на сільському господарстві.

"Ви знайдете багато людей, особливо в містах, які не мають уявлення, що таке фермерство. Вони вважають, якщо у них у саду під вікном є два помідори, то вони розуміються на органічному землеробстві", — скаржився президент Цюрихської асоціації фермерів Мартін Хааб.

Якщо громадяни на референдумі підтримають заборону пестицидів, тоді влада має закріпити цю норму в законодавстві.

Також на недільному референдумі розглядають закон щодо боротьби з тероризмом, який надасть поліції більше повноважень, податок на викопне паливо та виділення коштів у період пандемії коронавірусу.

Рубрика:
Екологія Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: