fbpx
Сьогодні
12:56 13 Чер 2021

Пишаюся тим, що віддав наказ на контрнаступ, - Порошенко про звільнення Маріуполя

Фото: УП

П'ятий президент України та лідер "Європейської Солідарності" Петро Порошенко переконаний, що звільнення Маріуполя 7 років поклало початок великого наступу на російського агресора та його терористів.

Про це він написав у Telegram.

"Я пишаюся тим, що віддав наказ на контрнаступ, завдяки якому дві третини окупованого Донбасу були визволені, врятовані від бандитів, мародерів і злочинців. Україна повертала своє. Збройні сили, Нацгвардія, Добровольці протягом двох місяців звільняли міста і села", – зазначив Порошенко.

Він згадав про нараду 8 червня 2014 року.

"Ми тоді докладали максимум зусиль по звільненню Маріуполя, щоб не допустити загибелі цивільних, загибелі мирних мешканців. Зачистка від незаконних збройних формувань, від найманців – це була відповідальність Національної гвардії, Міністерства внутрішніх справ. А Збройні сили України мали відігравати відповідальну роль по недопущенню входження військових формувань в Маріуполь для організації хаосу. Маю відмітити дуже добру організацію тих процесів. Маріуполь вистояв. Ті часи стали вирішальними для українського Приазов'я", – вважає Порошенко.

Нагадаємо, що 7 років тому, 13 червня 2014 року, було звільнено Маріуполь від проросійських бойовиків.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: