fbpx
Сьогодні
15:39 13 Чер 2021

Байден тільки формує політику щодо Росії, - Арестович

Фото Reuters

Президент США Джо Байден наразі формує лиш політику щодо Російської Федерації, однак вона буде жорсткою й перезавантаження очікувати не варто.

Про це заявив речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович в інтерв'ю телеканалу "Дом".

За його словами, є декілька варіантів підсумку зустрічі Байдена та Путіна.

"Ми не знаємо, що станеться на цій зустрічі, є дуже різні оцінки. Є, які надають їй величезне значення, мало, що не нова Ялта і Потсдам, або нова зустріч Рейгана і Горбачова. Є експерти, які вважають, що Байден і Путін просто один на одного подивляться, поговорять наодинці, щоб просто Байден зрозумів, з ким він має справу", – зазначив Арестович.

Він підкреслив, що в англосаксонській традиції вважається, що не можна виносити остаточних рішень, поговоривши з людиною особисто, хоча б, один раз. Однак, воно надасть бачення того, яку політику слід вести надалі.

"Я думаю, що Байден тільки формує політику щодо Російської Федерації. Але точно там не буде перезавантаження. І там буде жорсткість. Просто будуть розглядатися варіанти різного ступеня жорсткості, він про це неодноразово говорив. І як відреагує Російська Федерація на це, так і відреагує Нормандський формат — Франція, Німеччина", – міркує спікер.

Він прогнозує, що літо 2021 року буде складним і у жовтні Європа буде іншою.

"Північний потік-2", зустріч Байдена і Путіна, можливо, зустріч Зеленського і Путіна. Плюс точно запланований візит Зеленського в кінці липня в Вашингтон, 30-річчя Незалежності, "Кримська платформа", Меркель іде з посади канцлера ФРН, Франція з Німеччиною змагаються за лідерство в Європі, французи починають виборчу президентську кампанію, де теж не все однозначно, в Росії проходять вибори в Держдумі … і фоном всього цього — російсько-білоруські навчання "Захід-2021″, де російські війська зайдуть в Білорусь і зовсім невідомо, що буде далі", – підкреслив Арестович і додав, що наразі неможна дати жодних впевнених прогнозів.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: