fbpx
Сьогодні
17:24 13 Чер 2021

Apple анонсувала оновлення системи iOS15 для вдосконалення захисту даних користувачів

Apple на конференції розробників анонсувала оновлення операційної системи iOS15, в якій можна обрати режим концентрації, оновлення FaceTime, а також вдосконалення захисту даних користувачів.

Про це йдеться у блозі Apple.

У FaceTime користувачі гаджетів Apple зможуть за допомогою функції SharePlay під час розмови разом слухати музику, дивитися фільм та серіал, які можна вивести на Apple TV. Учасники розмови можуть керувати контентом: зупиняти, обирати щось інше. Разом переглядати можна буде Hulu, TikTok, Disney+, Twitch та інші додатки.

Також у FaceTime вдосконалили відтворення звуку. У групові дзвінки додали просторове відтворення звуку, тобто голоси будуть звучати так, ніби люди сидять в одній кімнаті. Також у режимі реального часу FaceTime відокремлюватиме голос користувача від інших шумів.

Крім того, з'явиться портретний режим для відеодзвінків — обравши цю функцію користувач може розмити фон та залишити лише себе у фокусі.

Apple

Фото: Apple

Apple анонсувала й оновлення операційної системи iOS15. Користувачам обіцяють допомагати краще зосередитись і не відволікатися на смартфон.

Так, з'явиться нова функція Focus, яка фільтруватиме сповіщення та роботу додатків на основі того, на чому користувач хоче зосередитися. Він може обрати режими «Не турбувати», «Сон», «Робота», «Особисте» або створити власний.

Apple

Фото: Apple

Загалом Apple вирішила змінити алгоритм показування сповіщень. iOS15 за допомогою штучного інтелекту аналізуватиме, коли і які сповіщення краще показувати, наприклад, вранці чи ввечері. Сповіщення будуть розміщуватися за пріоритетністю: найважливіші будуть вгорі, а менш важливі — знизу.

В оновленій iOS15 Apple додала нові можливості для захисту даних. Так, користувачі зможуть на панелі керування даними побачити, які додатки отримали доступ до вашої геолокації, галереї, камери, мікрофона упродовж останніх 7 днів. У налаштуваннях можна буде змінити доступ до ваших даних. Також на панелі можна переглянути, які дані та кому додатки передають.

У компанії анонсували покращення конфіденційності пошти, що перешкоджатиме іншим користувачам дізнатися, чи відкрили ви електронну пошту, приховуватиме IP-адреси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: