fbpx
Сьогодні
15:49 11 Чер 2021

В ЄС схвалили паспорти вакцинації для туристів

Посли 27 країн-членів Євросоюз схвалили пропозицію Єврокомісії про те, що люди, які повністю вакцинувалися мінімум за 14 днів до подорожі, повинні мати можливість вільно подорожувати з однієї країни ЄС в іншу

Про це пише Reuters.

Країни Євросоюзу домовилися пом'якшити обмеження на поїздки протягом літа, що дозволить повністю вакцинованим від коронавірусу туристам не здавати тести або не залишатися на карантині по прибуттю і розширити перелік регіонів ЄС, по яких безпечно подорожувати.

Посли 27 країн-членів ЄС схвалили пропозицію Єврокомісії про те, що люди, які повністю вакцинувалися мінімум за 14 днів до подорожі, повинні мати можливість вільно подорожувати з однієї країни ЄС в іншу.

Обмеження для зарубіжних туристів будуть грунтуватися на тому, яка епідеміологічна обстановка з COVID-19 в їхній країні.

ЄС вводить сертифікати COVID-19, які свідчитимуть, що людина щеплена однією з вакцин, схвалених європейським регулятором або Всесвітньою організацією охорони здоров'я, або має імунітет, оскільки раніше перехворіла коронавірусом, або нещодавно отримала негативний результат тесту. Система поки запущена в тестовому режимі, а з 1 липня вона запрацює офіційно.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: