fbpx
Сьогодні
19:08 11 Чер 2021

Україна та Італія розвиватимуть співпрацю у газотранспортній галузі і водневій енергетиці

Міністр енергетики Герман Галущенко зустрівся із Надзвичайним та Повноважним Послом Італійської Республіки в Україні П'єром Франческо Дзадзо.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Герман Галущенко представив основні пріоритети розвитку української енергетики: реалізація цілей Європейського зеленого курсу, синхронізація української енергосистеми із європейською системою ENTSO-E, розвиток енергоефективності економіки та справедлива трансформація вугільних регіонів.

"Ми бачимо можливість подальшого розвитку нашого партнерства, зокрема щодо газотранспортної системи та її подальшого розвитку у напрямку декарбонізації. А також можливого використання ГТС при водневому переході. І ми готові виходити на більш практичний рівень співпраці", – зазначив Герман Галущенко.

Італійська сторона висловила зацікавленість у співробітництві з Україною щодо залучення новітніх технологій для розвитку енергетичного сектору, насамперед у сфері відновлюваної енергетики та газотранспортної системи.

Першим кроком до зміцнення співпраці стане підписання Міненерго меморандуму із італійською компанією SNAM, провідним світовим енергетичним оператором, відомою своїм досвідом у водневій енергетиці, зокрема, у проєктах, пов'язаних із зеленим воднем.

Україна та Італія мають довгу історію взаємовідносин, наявні напрацювання та спільні інтереси у сфері енергетики. Тому обидві держави зацікавлені у поглибленні партнерства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: