fbpx
Сьогодні
17:41 11 Чер 2021

У Раді нардеп уперше скористався "декретом для тата"

Фото: сайт СН

Народний депутат від "Слуги народу" Павло Фролов першим у Верховній Раді оформив відпустку за новим законом про рівні можливості матері та батька на догляд за дитиною.

Про це повідомили на сайті партії "Слуга народу".

Понад два місяці тому в нього народилася дочка, тож Павло Фролов вирішив скористатися можливістю, яку надає новий закон.

"Хочу показати своїм прикладом, що взагалі така можливість тепер існує. Щоб чоловіки допомагали своїм дружинам, на рівних брали участь у вихованні, занурювались у батьківство з перших днів", — заявив він.

Декретна відпустка нардепа триватиме 11 днів, і ці дати, за його словами, не припадають на пленарний тиждень. Проте Фролов має намір необхідну роботу виконувати дистанційно.

"Стараюся повністю "перемикнутися". Були лише невеличкі телевізійні включення, а так я повністю дні проводив із донькою. Враження чудові. Походити, погуляти, поносити на руках – це таке просте, але велике щастя. Дуже надихає та розслабляє", – заявив він.

Також Павло Фролов відповів на запитання щодо стереотипного погляду на виховання дитини як на жіночу справу:

"Розумію, деяким прихильникам патріархальної моделі сім'ї чи тим, хто підтримує певні стереотипи, може здатися, що це нібито не чоловіче заняття. Я ж вважаю, що виховання дитини – настільки чоловіча, наскільки й жіноча справа. Дитина – це спільна відповідальність. Виховувати, гуляти, турбуватися про неї – рівний обов'язок і батька, і матері. Для дитини важлива увага батька: незалежно від того, які в нього погляди на життя чи стереотипи з цього приводу".

Нагадаємо, що Верховна Рада у квітні схвалила законопроєкт №3695 про рівні можливості матері та батька на догляд за дитиною після її народження.

Зміни до законодавства чітко встановлюють рівне право скористатися відпусткою для догляду за дитиною на три роки чи більше. Такий декрет зможе отримати один з батьків на вибір.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: