fbpx
Сьогодні
18:20 11 Чер 2021

"Наука - це вона": в Україні нагородили 12 переможниць проєкту

Перша леді України Олена Зеленська в межах глобальної кампанії "Покоління рівності" взяла участь у церемонії нагородження 12 переможниць загальноукраїнського конкурсу есе "Наука – це вона".

Про це повідомили в Офісі Президента.

Творчим завданням конкурсу було розповісти про внесок у розвиток науки та суспільства однієї з 12 видатних українських жінок-вчених. У змаганні взяла участь 561 дівчина віком від 14 до 21 року з усіх куточків України.

"Я хочу, щоб у нашому суспільстві слово "зірка" ми використовували не тільки коли йдеться про шоу-бізнес чи спорт, а щоб у нас з'являлося дедалі більше відомих і популярних зірок науки!" – зазначила Олена Зеленська.

На своїй сторінці у Facebook перша леді зізналася, що із задоволенням провела час разом з дівчатами з проєкту "Наука – це вона".

"Дівчата мріють стати науковицями, біологинями, математикинями, інженерками, фахівчинями з робототехніки, топменеджерками. Мене надихають такі історії. Це – про сміливість йти за своєю мрією, не зважаючи на нерозуміння з боку суспільства чи друзів. Це – про можливості, які дівчата відкривають перед собою. Це – про приклад, який вони подають своїм одноліткам. Це – про те, щоб залишатися собою", – зазначила Зеленська.

Олена Зеленська зазначила, що була рада дізнатися про те, чого прагне молодь, що потрібно для їхнього розвитку, на що вони сподіваються в майбутньому.

"Чудово, що існує така платформа, яка дає можливість молодим дівчатам ставати прикладом для однолітків", – зазначила вона.

Відомо, що портрети науковиць разом з дванадцятьма роботами – переможцями конкурсу есе стануть експонатами пересувної виставки.

Довідка

Проєкт "Наука – це вона" від STEM is FEM реалізовано в межах глобальної кампанії UN Women "Покоління рівності", що закликає до змін задля досягнення рівноправ'я. З ініціативи першої леді Олени Зеленської у 2020 році Україна приєдналася до міжнародного "Партнерства Біарріц", яке об'єднує зусилля різних країн на шляху до рівності прав жінок і чоловіків.

Раніше "Рубрика" зазначала, що у межах проєкту "Наука – це вона" порушуються питання гендерного дисбалансу в науці, а також популяризації технічних (STEM) дисциплін серед українських школярок і студенток.

Основна мета проєкту – представити молодим дівчатам успішних українських науковиць як рольових моделей, котрі надихнуть їх повірити у власне майбутнє у STEM.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: