fbpx
Сьогодні
09:36 11 Чер 2021

Країни G7 закуплять 1 млрд доз covid-вакцин для бідніших країн

Лідери країн "Групи семи" на саміті в Британії, як очікується, домовляться надати 1 млрд доз вакцин проти коронавірусу біднішим країнам.

Про це повідомляє агентство "Reuters", передає "Європейська правда".

Прем'єр Британії Борис Джонсон заявив, що Об'єднане Королівство передасть як мінімум 100 мільйонів залишкових доз вакцин найбіднішим країнам.

Зі 100 мільйонів британських доз 80 мільйонів підуть на програму COVAX. Інші будуть передані на двосторонній основі.

Джонсон закликав лідерів G7 взяти на себе зобов'язання провести вакцинацію всього світу до кінця 2022 року, і очікується, що G7 пообіцяє надати 1 мільярд доз під час триденного саміту, який розпочинається у п'ятницю, 11 червня, на англійською приморському курорті Карбіс-Бей.

Деякі групи засудили цей план як "краплю в морі". Oxfam оцінює, що майже 4 мільярди людей будуть залежати від програми розподілу вакцин СOVAX. Хоча вчені із надзвичайною швидкістю виводять вакцини на ринок, вони кажуть, що пандемія закінчиться тільки після того, як всі країни будуть вакциновані.

"Мета G7 надати 1 мільярд доз повинна розглядатися як абсолютний мінімум, і терміни необхідно прискорити", – заявила Ліс Воллес з групи ONE по боротьбі з бідністю.

Як повідомляла Рубрика, 10 червня стало відомо, що США закуплять і передадуть 500 млн доз вакцини Pfizer для 92 країн з низьким рівнем доходу, а також країнам Африканського союзу впродовж наступного року.

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: