fbpx
Сьогодні
16:25 11 Чер 2021

Без залучення США у приборканні агресора нам буде вистояти набагато складніше, - Олена Кондратюк

Без американської сторони Україні буде важко боротися проти російської агресії.

Про це заявила віцеспікерка Верховної Ради Олена Кондратюк на Молодіжному Київському Безпековому Форумі.

"Без залучення американської сторони та її лідерства в міжнародній коаліції з приборкання агресора нам буде вистояти набагато складніше", – вважає Олена Кондратюк.

Вона наголосила, що головним завданням усіх гілок української влади у тісній співпраці з опозицією має стати приведення державного і суспільного життя України у відповідність з високими євроатлантичними стандартами у сфері верховенства права, подолання корупції, надійного захисту інвестицій, ґендерної рівності.

"Сподіваюся, що спільними зусиллями до кінця 2021 року буде повністю ухвалений пакет з п'яти базових законів євроатлантичного пакета. Поряд з уже ухваленими актами про розвідку та оборонні закупівлі мають бути ухвалені: уже згаданий закон про Службу безпеки України, а також закони про державну таємницю та цивільний демократичний контроль", – зауважила Олена Кондратюк.

Заступниця Голови Верховної Ради також бачить значний потенціал у просуванні України до НАТО через активний розвиток міжпарламентської дипломатії, зокрема, з державами членами Альянсу і передусім з нашими західними сусідами.

"Сьогодні ми працюємо над тим, щоб у травні 2022 року прийняти у Києві перенесену весняну сесію Парламентської Асамблеї НАТО, проведенню якої перешкодила пандемія коронавірусу", – повідомила вона учасникам Форуму.

Наприкінці виступу вона зазначила, що проведення Форуму передує Саміту НАТО, який відбудеться у Брюсселі, а також зустрічі 16 червня у Женеві президентів США та Російської Федерації.

"З огляду на обставини України не буде ані на цьому Саміті, ані, зрозуміло, на американсько-російському Саміті. Але не це є головним. Головним є те, що без вирішення українського питання, яке полягає у повному і безумовному відновленні нашої територіальної цілісності та суверенітету, не може бути безпечної і цілісної Європи. Як не може її бути і без України – нового члена НАТО!" – наголосила Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: