fbpx
Сьогодні
22:14 10 Чер 2021

ЗМІ заявили, що США розраховують на повернення послів до Вашингтона і Москви після саміту

В адміністрації США розраховують на повернення послів до Вашингтона і Москви за підсумками саміту Джо Байдена і Владіміра Путіна в Женеві.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Посол Росії в США Анатолій Антонов був відкликаний з Вашингтона близько трьох місяців тому після того, як Байден назвав Путіна вбивцею, а посол США в Росії Джон Салліван покинув Москву майже два місяці тому після того, як Росія запропонувала йому повернутися до Вашингтона для консультацій.

Відсутність послів зробила ведення базової дипломатії ще важчою в той час, коли відносини між країнами і без того сильно натягнуті.

"Ми не думаємо про американо-російські саміти з точки зору результатів. Ми думаємо про це як про можливість повідомити про наші наміри та можливості ", – сказав цього тижня радник з національної безпеки Джейк Салліван.

Представник Держдепартаменту заявив, що посол Салліван "повернеться до Москви в найближчі тижні" і що США як і раніше прихильні "відкриттю каналів зв'язку з російським урядом, як для просування інтересів США, так і для зниження ризику прорахунків між нашими країнами".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: