fbpx
Сьогодні
22:33 10 Чер 2021

В Конгресі США створили групу протидії закордонній корупції

Фото: ukrinform

В Палаті представників Конгресу США створили групу, яка буде протидіяти корупції та клептократії закордоном.

У склад групи увійшли представники з Демократичної та Республіканської партій, повідомляє Голос Америки.

«Від Росії до Китаю і від Єгипту до Венесуели, корупція є суттю сучасних диктатур, але також їхньою найбільшою вразливістю. Найкращий спосіб для демократичного світу виграти нашу боротьбу проти авторитаризму – це відмовити злодіям, які грабують свої країни, в доступі до наших фінансових систем, а також всюди заступатись за жертв клептократії», – заявив один із засновників групи, конгресмен Том Маліновскі.

«Боротьбу з корупцією слід розглядати як пріоритет національної безпеки найвищого порядку, – додав сенатор Бен Кардін, голова Гельсінської комісії Конгресу США. – Група протидії закордонній корупції та клептократії стане першим інституціоналізованим конгресовим органом, що буде присвячений обміну інформацією та пошуку вирішення проблеми глобальної корупції».

Крім того, в Сенаті та Палаті представників США зареєстрували законопроект «Справедливості для жертв клептократій». Він пропонує Міністерству юстиції США оприлюднити суми грошей, «які були вкрадені в громадян клептократичних режимів та відновлені правоохоронними органами США».

На думку радника Гельсінської комісії Конгресу Пола Массаро, в цьому напрямку важливо бачити спільні дії від різних гілок влади у США.

«На додачу до Конгресу, президент США також оголосив корупцію загрозою національній безпеці. Ми скоординовані в цьому. Демократи і республіканці, Конгрес і президент говорять про це», – сказав Пол Массаро в коментарі Голосу Америки.

На його думку, наслідки корупційних дій за кордоном часто розповсюджуються і на США — адже «відмиті» гроші дуже часто заводять у Штати. В цьому контексті Массаро згадав Ігоря Коломойського та його нерухомість у Клівленді, штат Огайо.

За словами Массаро, до подолання проблеми слід підходити комплексно та на всіх рівнях. «По-перше, ми маємо навести порядок у США, і це дуже важливо. По-друге, притягнути до відповідальності клептократів різними способами, зокрема через санкції та правоохоронні органи. І третє — це міжнародна співпраця. Побудова верховенства права та спільна праця над демонтажем середовища офшорів», – сказав Пол Массаро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: