fbpx
Сьогодні
16:05 10 Чер 2021

У ТКГ заявили, що переговори щодо Донбасу потребують перезавантаження

Членкиня гуманітарної підгрупи української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Тетяна Іванова назвала причину необхідності перезавантаження переговорів щодо Донбасу.

Про це пише Україна 24.

«Це не перше засідання, коли російська сторона не промовляє жодного слова. У нас в гуманітарній групі було багато таких засідань, коли на початку представник російської сторони вітався, а в кінці казав «до побачення», і більше жодного слова. Тому це не новина, це не вперше. А поводиться Росія на переговорах таким чином – вони позиціонують себе не як сторона переговорів, а як посередник. І щоразу вони просувають ідею суб'єктивізації представників ОРДЛО. Я іноді кажу, жартуючи, що представникам ОРДЛО видали методичку, згідно з якою вони стільки-то разів мають повторити, що вони є «республіки Л/ДНР» тощо», – зазначила представниця ТКГ.

Вона наголосила, що саме тому, що Росія просуває таку суб'єктивізацію представників ОРДЛО, не просуваються переговори.

«Я згодна з тим, що має бути перезавантаження – і не тільки на рівні міжнародного майданчика цих переговорів, а й на рівні відношення до тих переговорів модераторів, а саме представників ОБСЄ. Я дуже сподіваюся, що представники ОБСЄ, бачачи, що така поведінка представників ОРДЛО, які хочуть себе об'єктивізувати, заводить переговори у глухий кут – це має їх спонукати, що щось треба змінити в переговорному процесі», – заявила Іванова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: