fbpx
Сьогодні
17:55 10 Чер 2021

Польща розчарована рішенням США зняти санкції з оператора "Північного потоку-2", — Моравецький

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вважає помилкою рішення США відмовитися від санкцій проти компанії-оператора газопроводу "Північний потік-2" для налагодження відносин з Німеччиною.

Про це Моравецький сказав в інтерв'ю американському виданню Newsweek.

"Ми дуже розчаровані в Польщі нещодавньою зміною позиції Сполучених Штатів, зокрема тому, що протягом останніх кількох років ми працювали разом з адміністрацією США, щоб зупинити або уповільнити розвиток "Північного поток-2″. І лише нещодавно американська адміністрація змінила свій погляд на це через помилкові сподівання, що це допоможе відновити відносини між США та Європейським Союзом. Але, Німеччина – це не Європейський Союз. Німеччина – це Німеччина, і вони мають свої інтереси, і траплялося так, що їхні інтереси цілком узгоджені з російськими інтересами", – сказав Моравецький.

Він зазначив, що Німеччина йде шляхом зіткнення з трансатлантичною стратегією, коли йдеться про її власні енергетичні інтереси.

"Першочергове значення полягає в тому, що, зупинивши "Північний потік-2″, ми намагалися не допомагати росіянам накопичувати кошти на свої військові розробки та агресивну політику. І це було досить успішно до останнього часу. Тож така зміна була дуже невтішною, і не лише для Польщі, але й для багатьох європейських країн", – сказав він.

За його словами, після відмови США від санкцій Росія отримала "потужний інструмент для подальшої протидії трансатлантичним інтересам".

"Тепер Росія отримає у свої руки потужний відкритого та прихованого використання своєї зброї щодо України та Білорусі. Ніщо не зупинить Росію, яка зараз йде глибше в Україну, тому що їх газопровідна система – я маю на увазі українську – буде зайвою незабаром після того, як газопровід "Північний потік-2″ буде повністю створений і повністю функціонуватиме", – сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: