fbpx
Сьогодні
20:22 10 Чер 2021

Перша країна в світі: Ізраїль заборонив модній індустрії продаж хутра

Міністерка захисту довкілля Ізраїлю Гіла Гамліель 9 червня підписала постанову про заборону продажу натурального хутра. Країна першою у світі пішла на такий крок — але в деяких випадках натуральне хутро в Ізраїлі все-таки дозволятимуть.

Про це повідомляє The Jerusalem Post.

Заборона, про яку оголошували ще в жовтні 2020-го, набуває чинності через пів року — тобто в грудні 2021 року. Вона стосуватиметься продажу й купівлі натурального хутра для виробництва одягу. Таке рішення підтримують 86% ізраїльтян.

Гіла Гамліель

Фото: Courtesy

Як пояснила Гамліель, виробництво хутра «призводить до невимовної жорстокості та страждань» і «спричиняє смерть сотень мільйонів тварин у світі». Використання хутра для виробництва одягу вона назвала «аморальним і точно непотрібним».

Водночас заборона не поширюватиметься на випадки, пов'язані з «науковими дослідженнями, освітою, релігійними цілями чи традиційними обрядами». Останнє, як зазначає The Jerusalem Post, імовірно, стосується ультраортодоксальних євреїв, які часто носять хутряні шапки штраймелі.

Попри це, рішення Ізраїлю вже привітали провідні організації із захисту прав тварин. Група PETA («Люди за етичне ставлення до тварин») назвала заборону «історичною перемогою», яка врятує тварин від жорстоких убивств заради їхньої шкіри.

Хоча Ізраїль — перша у світі країна, що заборонила продаж і купівлю натурального хутра, такі обмеження запроваджувалися й на місцевих рівнях — зокрема в американському штаті Каліфорнія та бразильському місті Сан-Паулу.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: