fbpx
Сьогодні
18:38 10 Чер 2021

Нацрада вилучила державний білоруський телеканал із переліку програм, які можна транслювати в Україні

Нацрада з питань телебачення та радіомовлення вилучила державний білоруський телеканал "Беларусь 24" із переліку іноземних програм, які можна транслювати в Україні.

Про це написав нардеп від "ЄС" Олексій Гончаренко.

"Боротьба в інформаційному просторі дуже важлива, тому я неодноразово підіймав цю тему. Продовжуємо боротися з режимом Лукашенка!", – написав він.

3 червня провладний держканал Білорусі ОНТ опублікував інтерв'ю з затриманим Протасевичем. У ньому блогер "зізнається", що "визнав провину" у кримінальній справі про організацію протестів у Білорусі.

Як повідомлялося, 23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, було екстрено посаджено на аеродромі Мінська нібито за сигнал про замінування. За дорученням Олександра Лукашенка, для його супроводу в небо було піднято винищувач МіГ-29.

На борту лайнера перебував редактор внесеного в Білорусі в список екстремістських Телеграм-канала "Беларусь головного мозга", колишній редактор також визнаного в Білорусі екстремістським Телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич і його подруга, громадянка РФ, студентка вільнюського Європейського гуманітарного університету Софія Сапега. Їх було затримано.

ЄС і США засудили примусову посадку в Мінську лайнера Ryanair, а також вимагають звільнення Протасевича.

Згодом опозиціонер заявив, що переконаний, що його підставили, і він підозрює в цьому людину, з якою мав особистий конфлікт. Протасевич пояснив, що завчасно нікому не повідомляв про свою поїздку, маршрут і дату вильоту.

"Написав в робочий чат за 40 хвилин до вильоту, куди і як я буду летіти. Там була і ця людина … Одна з перших речей, про яку я подумав, – реально мене просто підставили! Я ніде це не говорив, а як тільки я це сказав, відразу опинився в Мінську. Ось відразу", – сказав Протасевич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: