fbpx
Сьогодні
14:29 10 Чер 2021

МЗС Швейцарії повідомило про місце зустрічі Байдена і Путіна

Переговори президента Росії Володимира Путіна і президента США Джо Байдена відбудуться 16 червня на віллі Ла Гранж в однойменному парку в Женеві. Там уже триває активна підготовка.

Про місце зустрічі повідомили у Міністерстві закордонних справ Швейцарії, передає "Нromadske".

Вілла побудована у 18-му столітті й розташована в центрі парку Ла Гранж. В одному з її залів є бібліотека, у якій зберігаються десятки тисяч старовинних і цінних книг.

Активна фаза підготовки до майбутньої зустрічі президентів РФ і США стартувала ще 8 червня.

До саміту, зокрема, почали готувати парк Ла Гранж — там провели генеральне прибирання, крім того, його закрили для відвідувачів.  У районі парку поступово посилюють заходи безпеки. Там присутні військові, а також співробітники служб безпеки.

З 10 червня на вулицях поблизу місця проведення зустрічі заборонили паркувати автомобілі. Заходи безпеки можуть посилити й на березі Женевського озера неподалік від парку, тимчасово розмістивши там засоби ППО та радари.

Навколо самого парку зводять багатокілометрову огорожу. Швейцарські ЗМІ відзначають, що це завдання виявилося непростим, оскільки в самій Женеві таких огорож недостатньо, і конструкції довелося завозити з інших міст країни.

У районі готелю Intercontinental у Женеві цього тижня вже їздили броньовані автомобілі з антенами та спеціальною технікою. Вони залучені до охорони американського президента. Саме в цьому готелі, ймовірно, зупиниться Байден.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: