fbpx
Сьогодні
20:42 10 Чер 2021

Кулеба назвав маніпуляцією заяву Путіна про законопроєкт Зеленського

Фото: mfa.gov.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував на заяву російського президента Володимира Путіна щодо законопроєкту про корінні народи.

Про це він заявив у коментарі РБК-Україна.

Міінстр зазначив, що запропонований президентом України законопроект про корінні народи відповідає декларації ООН та відповідним нормам Конституції України, та "не має нічого спільного з довільними інтерпретаціями Путіна".

Так, Кулеба зауважив, що в Україні ніколи не пригнічувалися права російської національної меншини, а от Росія утискає нацменшини та корінні народи на своїй території. Зокрема, російська влада боролася зі Світовим конгресом українців, Об'єднанням українців Росії та Федеральною національно-культурною автономією українців Росії.

"Ми рішуче протестуємо проти таких репресивних дій. Крім того, Росія продовжує політику репресій проти корінного народу України, кримських татар, у тимчасово окупованому Криму. Вона продовжує практику ганебних судилищ проти кримськотатарського народу та усіляко утискає права кримськотатарського народу, зокрема право на освіту", – заявив Кулеба.

Він закликав міжнародну спільноту посилити політико-дипломатичний тиск на РФ, щоб змусити Москву поважати фундаментальні права людини та національних меншин.

"Керівництву Росії варто зайнятися забезпеченням прав національних меншин і корінних народів РФ, а не маніпуляціями щодо українських законодавчих ініціатив, які цілком відповідають міжнародному праву. Наша держава сумлінно дотримується всіх взятих на себе зобов'язань у галузі захисту нацменшин і корінних народів", – наголосив Кулеба.

Раніше Путін порівняв Україну з нацистською Німеччиною. Також він виступив проти розширення НАТО, шляхом інтеграції України. За його словами, це "червона лінія" для Москви.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: