fbpx
Сьогодні
13:32 10 Чер 2021

Репер Баста офіційно зможе в'їхати в Україну, бо закінчився термін заборони, – Ткаченко

Громадянин Російської Федерації Василь Вакуленко, відомий як репер Баста, офіційно зможе в'їхати в Україну, бо закінчилися терміни заборони на в'їзд.

Про це сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в інтерв'ю 24 каналу, передає "Укрінформ".

"СБУ вирішила не пускати Моргенштерна, слава Богу. Але очевидно, якийсь термін сплив, і Баста може сюди заїхати", – сказав Ткаченко.

Він зазначив, що СБУ керується власними нормативними документами, за якими воно забороняє в'їзд тим чи іншим людям на територію України, і не обов'язково тільки артистам. Але, за його словами, коли мова заходить про артистів, то всі звертають на це увагу, а коли мова йде про інших нікому не відомих людей, то це проходить повз увагу.

"Як я особисто ставлюсь до російських артистів. Не зовсім добре, тому що вважаю, що це, по-перше, заважає українським артистам розвиватися, а по-друге, велика їх кількість, яка була раніше, точно не йшла на благо створення умовного українського музичного продукту. Зараз їх стало суттєво менше. Якщо спитати про ставлення до різних артистів, то я щиро радий, що мої улюбленці Макаревич і Гребенщиков можуть сюди приїздити. Тому що і з позицію у них все нормально, адекватно, і музиканти вони високого профілю", – додав Ткаченко.

У російського репера Басти 25-26 червня заплановані великі концерти у Києві.

Нагадаємо, 9 вересня 2017 року репер Баста був оголошений в Україні персоною нон грата – СБУ заборонила йому в'їзд терміном на три роки. У 2020 році його було виключено з переліку осіб, які становлять загрозу нацбезпеці України.

Як повідомляла Рубрика, громадський активіст Сергій Стерненко повідомляв, що ще 3 травня Баста сидів в ресторані "Мокко" в Києві.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: