fbpx
Сьогодні
20:19 09 Чер 2021

У Зеленського переконані, що закон про КСУ зможе поставити діяльність суду у відповідність з Конституцією

Реформа Конституційного суду України, яку розглядає Верховна Рада, дозволить привести діяльність КСУ у відповідність з Конституцією.

Про це заявив в ефірі телеканалу "Україна 24" народний депутат від "Слуги народу", представник президента Володимира Зеленського в Конституційному суді Федір Веніславський.

"Побоювань, що реформа може бути поставлена ​​під сумнів, точно немає, тому що це саме той законопроєкт, який повинен привести діяльність Конституційного суду у відповідність з Конституцією. Конституція прямо вимагає, щоб діяльність КСУ була унормована законом України, а не регламентом КСУ, як на даний момент. Саме через те, що регламент Конституційного суду був затверджений саме Конституційним судом, він дещо підправляє, скажімо так, у багатьох випадках закон – це те головне питання, яке зумовило внести цей законопроект про конституційну процедуру, і унормувати діяльність Конституційного суду з розгляду справ на рівні закону, а не на рівні підзаконного нормативного акту, прийнятого самим фактично судом", – розповів "слуга народу".

За словами Веніславського, між другим і першим читанням до законопроєкту було подано близько 800 поправок і пропозицій.

"Думаю, ми їх розглянемо і будемо мати нормальний закон", – додав він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: