fbpx
Сьогодні
16:41 09 Чер 2021

Разумков розповів, які законопроєкти Рада розгляне першочергово

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив, що до кінця поточної сесії парламент має розглянути низку законопроєктів.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24", передає "Рубрика".

Дмитро Разумков повідомив, що наразі на порядку денному велика кількість питань, які потребують швидкого опрацювання.

"Це питання, пов'язані з допомогою бізнесу, питання, пов'язані з діяльністю України на міжнародній арені, питання, пов'язані з антикорупційною реформою, питання реформи судової системи. Мені хотілося б, щоб ці питання ми розглянули до кінця поточної сесії", – розповів він.

Також Разумков повідомив, що наразі Рада готова до обговорення антикорупційної стратегії президента Володимира Зеленського, але "відбуваються останні підготовчі моменти на рівні комітету".

"Як тільки це буде зроблено, ми обов'язково будемо готові винести це в зал і розглянути. Я думаю, це питання тижня або двох. Скоріше за все, це буде наступного пленарного тижня, тобто через два тижні", – повідомив спікер.

На питання про те, чи буде Рада прислухатися до порад Венеційської комісії після того, як та розкритикувала плани парламенту щодо судової реформи Разумков відповів, що не всі підтримують позицію Комісії.

"Об'єктивно ми знаємо, що хтось повністю підтримує позицію Венеційської комісії, у когось трохи інше бачення. Ми тісно співпрацюємо з Венеційською комісією, але все таки рішення ухвалює більшість. Далі будемо дивитися, тому що різні правки подані до цього законопроєкту", – сказав він.

Крім того, Дмитро Разумков зазначив, що питання територіальної оборони потребує заклання запобіжних заходів, щоб "такі структури не використовувалися в іншому напрямку, аніж захист територіальної цілісності та обороноздатності нашої держави".

"До цього питання треба підходити виважено, дивлячись на 3-5 кроків вперед, щоб чітко закласти запобіжники неефективному використанню цих підрозділів", – підкреслив голова Верховної Ради.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: