fbpx
Сьогодні
13:47 09 Чер 2021

НАБУ звернулося до СБУ з проханням надати "плівки Медведчука", – Ситник

НАБУ офіційно звернулося до Служби безпеки України з проханням передати "Плівки Медведчука", щоби детективи могли використовувати їх під час розслідування.

Про це повідомив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник під час форуму Zero Corruption Conference, передає "Нromadske".

"За нашою інформацією, за інформацією ЗМІ, це було зроблено в межах певних законних процедур за рішенням суду, і ми офіційно звернулись до Служби безпеки України з проханням передати нам ці записи, щоби ми могли використовувати їх під час розслідування", — розповів Ситник.

Він зазначив, що якщо "плівки Медведчука" передадуть, детективи дадуть оцінку цим доказам і будуть визначатися, кого саме притягувати до відповідальності по цій справі.

"Як на мене, ці файли є достатньо перспективними, і тому ми з нетерпінням чекаємо на відповідь Служби безпеки", — наголосив очільник НАБУ.

Також він повідомив, що детективи НАБУ провели ретельне розслідування у справі щодо "труби Медведчука", вже є підозрювані, і це – не останні підозрювані.

В цей час Господарський суд Житомирської області відкрив справу за позовом Фонду державного майна про повернення у власність держави нафтопроводу "Самара — Західний напрямок", який пов'язують з Медведчуком.

У пресслужбі Господарського суду Житомирської області виданню "Радіо Свобода" повідомили, що засідання у межах цієї справи призначили на 14 вересня 2021 року.

Як повідомляла Рубрика, 7 червня проєкт журналістських розслідувань "Наші гроші" оприлюднив четверту частину сюжету, заснованого на матеріалах прослушки Віктора Медведчука.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: