fbpx
Сьогодні
11:43 09 Чер 2021

Батьки дівчини Протасевича отримали перші листи від дочки з СІЗО

Сім'я затриманої в Мінську росіянки Софії Сапеги отримала перші листи від дочки з СІЗО КДБ.

Про це повідомляє російська служба ВВС в Телеграмі, передає Рубрика.

Зазначається, що листи були написані 1 і 3 червня. Сапега просить не звинувачувати опозиційного блогера Романа Протасевича за те, що сталося.

"Прошу, не варто звинувачувати Рому за те, що все так вийшло. Він оберігав і дбав про мене, як умів. Це можна назвати коханням. Далі все буде розвиватися нелегко, але сподіваюся, пройде цей шлях достойно", – написала Сапега рідним.

Вона повідомила, що "тримається" і "справляється", постійно читає, займається спортом і пише щоденник.

Як повідомлялося, 23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, здійснив вимушену посадку в Мінську під приводом ймовірності скоєння теракту.

Після посадки лайнера були затримані його пасажири – редактор занесеного в Білорусі до списку екстремістських Телеграм-каналу "Беларусь головного мозга", колишній редактор Телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич і його подруга, громадянка РФ, студентка вільнюського Європейського гуманітарного університету Софія Сапега.

Згодом спецслужби Білорусі оприлюднили відео з "зізнанням" Романа Протасевича, при цьому на його обличчі і руках були помітні сліди катувань.

Європейська рада після цього інциденту вирішила застосувати додаткові індивідуальні санкції проти осіб і установ у Білорусі, а також обмежувальні заходи проти економіки країни.

Всім авіаперевізникам ЄС рекомендується уникати польотів над Білоруссю, літакам білоруських авіакомпаній заборонено доступ до європейських аеропортів.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: