fbpx
Сьогодні
16:01 09 Чер 2021

#ВипийВоди: в Україні екоактивісти запустили новий флешмоб

9 червня громадська організація «Екодія» запустила флешмоб, щоб дослідити якість води у селах України.

Про це пише Рубрика з посиланням на повідомлення екоактивістів.

Як взяти участь?

  1. Записати коротке відео або зробити фото – як ви п'єте склянку чистої води;
  2. Розповісти, як і чому почали вживати достатню кількість води;
  3. Задонатити 20 грн (середня вартість 2-літрової пляшки води) на фандрейзингову кампанію, що досліджує якість води у селах України
  4. Додати хештег #випийводи й заклик "Допоможи Екодії перевірити, яку воду п'ють українці" 

вода флешмоб

У кінці березня громадська організація Екодія запустила спільнокошт на аналіз якості води у 10 сільських громадах України, де бракує даних про забруднення води. Проєкт отримав назву Експедиція «У пошуках чистої води».

Ціль фандрейзингу – 50 тисяч гривень. Зібрані кошти планують витратити на валізки з реагентами, які потім передадуть до громад. 

«Вода це джерело життя. Достатнє вживання води щодня допомагає подолати хронічну втому, стрес, покращує роботу мозку та всього організму. У сільських громадах відсутня повноцінна система моніторингу якості води. Тому наші співвітчизники, які все життя п'ють воду з криниць навіть не підозрюють, що у ній ховається», – говорить Анна Даниляк, експертка з екологізації тваринництва ГО Екодія.

Офіційна статистика, свідчить, що 99% забруднення води в Україні продукують житловий сектор, промисловість та енергетика, і лише 0,5% — сільське господарство. Водночас у ЄС вважають, що більша частина забруднення вод походить від агросектору.

Така різниця у даних виникає за відсутності в Україні системного моніторингу за впливом на воду у сільській місцевості. Тамтешній аграрний та житловий сектор можуть непомітно забруднювати відкриті водойми та підземні води. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: