fbpx
Сьогодні
21:31 08 Чер 2021

Вітренко прибув до США для перемовин щодо "Північного потоку-2"

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко з радниками полетіли в США для консультацій про введення санкцій проти "Північного потоку-2".

Про це повідомив директор з інтегрованих комунікацій компанії Максим Білявський у коментарі НВ.

Делегація почала низку зустрічей в США.

Починаючи із понеділка радники Вітренка Світлана Заліщук та Мирон Василик розпочали відрядження до США, де проводитимуть консультації із представниками державних органів влади, експертами та журналістами.

"Сьогодні у закордонне відрядження до столиці США відбув голова правління Юрій Вітренко", – сказав Білявський.

Вже сьогодні ввечері за Києвом в нього розпочинаються перші зустрічі.

За словами Білявського, головна ціль делегації — це переконати сенаторів для подання змін до законодавства, що відновлять санкції для Nord Stream 2 AG та управлінців компанії.

Дана ініціатива вже оформлена в формі поправки до Закону про нескінченні кордони (EFA), який буде розглядатись найближчим часом.

«Ми розуміємо, що EFA – це законопроєкт, пов'язаний з Китаєм, проте часу на зупинку Nord Stream 2 все менше – тому розраховуємо, що члени Конгресу якнайшвидше усунуть будь-які незначні процедурні проблеми в розгляді поправки до EFA", – розповів Білявський.

За його словами, продовжується також робота в Україні. НАК також залучає до роботи парламентарів, не лише з України.

«Ми ініціювали ряд дипломатичних заяв. Починаючи із минулого тижня вже працює робоча група, до якої увійшли народні депутати з різних парламентських фракції, відповідальні представники МЗС України та ТОВ ОГТСУ для активізації протидії проекту Північний потік-2», — повідомив представник Нафтогазу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: