fbpx
Сьогодні
22:31 08 Чер 2021

У Берліні Кулеба обговорив з німецькими посадовцями європейське майбутнє України

Фото: mfa.gov.ua

8 червня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розпочав візит до Німеччини на тлі загострення безпекової ситуації з боку Росії, а також на старті виборчої кампанії у ФРН.

Про це пише МЗС.

Глава української дипломатії провів сім зустрічей із вищими посадовими особами Німеччини, серед яких президент Бундестагу Вольфґанґ Шойбле, віцеканцлер, федеральний міністр фінансів Олаф Шольц, зовнішньополітичний радник федерального канцлера Ян Гекер, голови комітетів Бундестагу у закордонних справах та з питань ЄС Норберт Рьотґен та Гюнтер Кріхбаум.

Дмитро Кулеба приділив основну увагу протидії загрозам з боку РФ та важливості врахування ключовими німецькими політичними партіями інтересів України у своїх виборчих програмах та майбутній коаліційній угоді.

Європейське майбутнє України стало ключовою темою переговорів міністра із президентом Бундестагу Вольфґанґом Шойбле, головами Комітету Бундестагу у закордонних справах та з питань ЄС Норбертом Рьотґеном і Ґунтером Кріхбаумом.

Дмитро Кулеба висловив вдячність за підтримку Німеччиною європейської інтеграції України. Він також звернувся до Вольфганга Шойбле з проханням особисто сприяти визнанню Бундестагом Голодомору актом геноциду проти українського народу.

Міністр обговорив подальшу фінансово-технічну допомогу у процесі реформ в Україні на зустрічі з віцеканцлером, федеральним міністром фінансів Німеччини Олафом Шольцем.

Зміцнення енергетичного партнерства між Україною та ФРН перебувало у центрі уваги на зустрічі з державним секретарем Федерального міністерства економіки і енергетики Німеччини Андреасом Файхтом. Окремою темою стали загрози російського газогону Північний потік — 2. Дмитро Кулеба вчергове наголосив, що цей проєкт не лише підриває енергетичну безпеку України та Європи, але й розколює союзників, тому Україна продовжує виступати проти його запуску.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: