fbpx
Сьогодні
13:49 08 Чер 2021

"Слова не важливі": Зеленський прокоментував виправлення Офісом президента тези Байдена щодо ПДЧ в НАТО для України

English version here

Фото ОПУ

Після видалення Офісом президента з прес-релізу за результатом розмови американського та українського президента тези про підтримку Джо Байденом надання ПДЧ для нашої держави Володимир Зеленський заявив, що важливі не слова, а дії в цьому напрямку

Про це заявив президент Володимир Зеленський в коментарі Українській правді.

"Вчора у мене була чудова розмова з президентом Байденом. Чітка, предметна, по суті. Я дуже задоволений підсумками бесіди і перспективами подальшого довірчого особистого спілкування. Джо Байден буквально запевнив мене в повній і безумовній підтримці України", – сказав Володимир Зеленський.

Він наголосив, що країни мають "об'ємний двосторонній порядок денний"який буде детально обговорено в липні на особистій зустрічі в Білому Домі.

"У нас багато найважливіших питань для обговорення – безпека, територіальна цілісність, економіка, енергетика, прямі інвестиції, технології, співпраця в оборонній сфері", – додав він.

Зеленський окремо висловився з приводу слів про ПДЧ в НАТО, які було видалено з прес-релізу ОПУ.

"Слова – не важливі, а важливі конкретні вчинки. Отримає Україна, нарешті, ПДЧ чи ні – це питання бажання лише самого Альянсу. Якщо отримає – значить, нас там дійсно бачать. Якщо не отримає – це теж цілком конкретна відповідь", – зазначив Зеленський

На його думку, значно важливіша максимально ефективна реформа Збройних сил України, адже "лише це є на сьогодні абсолютною гарантією миру в нашій країні і гарантією захисту кожного українця".

Раніше повідомлялося, що у Зеленського відредагували заяву за підсумками розмови з Байденом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: